Kriz döndü dolaştı onu da buldu

Nebati’nin Ekonomik Krizden Etkilenen Şirketi: B&G Store

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın nas politikasıyla başlattığı ekonomik krizin önemli aktörlerinden eski Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de bu krizden nasibini aldı. ‘Gözlerime bakar mısınız, ne görüyorsunuz? Ekonomi gözlerdeki ışıltıdır’, ‘Neoklasik ekonomi modelinden epistomolojik bir kopuş’, ‘Şimdi uyuyun, 6 ay sonra uyanın. Çok farklı noktalara gideceğiz’ gibi sözleriyle sık sık gündeme gelen Nebati’nin aile şirketi B&G Store’un, Laleli, Beyoğlu ve Eyüp şubeleri de kapandı. Böylelikle ekonomik daralma nedeniyle 2023’ten bu yana kapanan mağazalarının sayısı 11’e yükseldi.

BİRBİRİ ARDINA ŞUBE KAPATTI

Nebati’nin aile şirketi B&G Store Mağazacılık, Bakanlık görevine getirildiği 29 Aralık 2021 ile 16 Kasım 2022 tarihleri arasında 13 yeni şube açmıştı. Şirket 2023 yılından bu yana sadece 2 şube açtı ve 2025 yılında ise yeni şube açılmadı. B&G Store Mağazacılık Anonim Şirketi 2023, 2024 ve 2025 yıllarında ise 11 şubesinin kapısına kilit vurdu. Küçülmeye giderek, 2023 ve 2024 yıllarında 4’er şubesini kapattı. Bu yılın ilk 4 ayında ise İstanbul’da önce Eyüp şubesini sonra İstiklal Caddesi şubesini ve 30 Nisan 2025’te de Laleli şubesini kapattı. Böylelikle Nebati’nin şirketinin kapanan mağaza sayısı 11 oldu. Nebati’nin son dönemde kapanan mağazaları şöyle: 3 Eylül 2024’te İstanbul Havalimanı Terminal Şubesi, 3 Ekim 2024 Ataköy şubesi, 4 Ekim 2024 Meydan AVM şubesi, 11 Aralık 2024 İstanbul Havalimanı İç Hatlar şubesi, 14 Ocak 2025 Eyüp şubesi, 15 Ocak 2025 İstiklal caddesi şubesi, 30 Nisan 2025 Laleli şubesi.

Dar gelirli hariç herkese kazandırmıştı

Türkiye’de enflasyonun yüzde 85 ile zirveyi gördüğü, ücretlerin eridiği, zenginlerin kazandığı ekonomik krizin pik yaptığı dönemlerde ekonomiyi yöneten Nureddin Nebati, 2021-23 tarihleri arasında Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini yürüttü. Bakanlığı döneminde enflasyonla sert mücadele yerine enflasyonla birlikte büyümeyi tercih ettiklerini belirten Nebati, “Bu sistemden dar gelirliler hariç herkes kazandı. İhracatçılar, üretici firmalar kâr ediyorlar” demişti.

Related Posts

Brent petrol yükselirse ne olur, altın ve dolar neden yükselir?

İsrail, gece yarısı “Yükselen Aslan” operasyonu kapsamında İran’ın batısındaki stratejik noktalara kapsamlı hava saldırısı düzenledi. Söz konusu saldırının ardından brent petrol fiyatları yükseldi. Peki, Brent petrol yükselirse ne olur?

Açlık sınırı asgari ücreti geçti: Yoksulluk sınırı dört katına dayandı!

BİSAM, Mayıs 2025 dönemi açlık ve yoksulluk sınırlarını açıkladı. Buna göre sağlıklı beslenmenin maliyeti asgari ücretin üzerine çıkarken, yoksulluk sınırı dört katına dayandı.

Kovid-19’un rakipleri şimdi ortak: BioNTech, Alman rakibini satın almaya hazırlanıyor

Alman biyoteknoloji devi BioNTech, kanser tedavilerinde mRNA çalışmalarını hızlandırmak için rakibi CureVac’ı 1,25 milyar dolarlık hisse karşılığında satın almayı planlıyor.

Türkiye’de sağlık turizminin toplam turizm geliri içerisindeki payı yüzde 6,9’a ulaştı

Türkiye’de sağlık turizminin toplam turizm geliri içerisindeki payı yüzde 6,9’a ulaştı

Bozcaada’da zam yok: “Yunan adalarıyla kıyas haksızlık!”

Bozcaada’da işletmeciler maliyetlere rağmen fiyatları sabit tuttu. İşletmeciler Yunan adalarıyla kıyaslamaya ise “Koşullar aynı değil!” diyerek tepki gösterdi.

48 adet KAAN satışı için Endonezya ile imzalar atıldı! Cumhuriyet tarihinin rekor satışı

Endonezya’nın 48 adet TUSAŞ üretimi yerli ve milli 5’inci nesil savaş uçağı KAAN satın almak için imzalar atıldı. CNN Türk program sunucusu Hakan Çelik satılan uçakların toplam değerinin 10 milyar doları bulacağını ve bunun Cumhuriyet tarihinin en önemli dış satımı olacağını ifade etti.