Microsoft’un kodlarının üçte biri yapay zekâ ürünü

Microsoft ve Meta CEO’ları Yapay Zekânın Yazılım Üretimindeki Rolünü Tartıştı

Meta’nın düzenlediği LlamaCon konferansında gerçekleşen bir panelde, Microsoft CEO’su Satya Nadella ve Meta CEO’su Mark Zuckerberg, yapay zekânın yazılım üretimindeki etkisini tartıştılar. Nadella, Microsoft’un kodlarının yüzde 20 ile 30’unun yapay zekâ tarafından yazıldığını belirtti.

Sohbet sırasında Nadella, farklı yazılım dillerinde yapay zekânın farklı sonuçlar doğurduğunu açıkladı. Python’da daha büyük ilerlemeler kaydedilirken, C++’da bu ilerleme daha az görünüyor.

Microsoft CTO’su Kevin Scott ise daha önce yaptığı bir açıklamada, 2030 yılına gelindiğinde tüm yazılımların yüzde 95’inin yapay zekâ tarafından yazılacağını öngörmüştü.

Zuckerberg’e yöneltilen benzer bir soruda, Meta CEO’su şirketin kodlarının yapay zekâ tarafından ne kadarının yazıldığını bilemediğini belirtti.

Öte yandan, Google CEO’su Sundar Pichai geçtiğimiz hafta yaptığı bir açıklamada, şirket kodlarının yüzde 30’unun yapay zekâ tarafından yazıldığını duyurmuştu. Bu durum, yapay zekânın yazılım üretimindeki rolünün rekabet alanında da önemli bir faktör haline geldiğini gösteriyor.

Related Posts

WhatsApp için yeni kalite ayarı

WhatsApp için yeni bir özellik sunulacak. Bu özellik, medya dosyalarının otomatik olarak hangi kalitede indirileceğini belirlemeyi sağlayacak.

Tesla’nın insansı robotu ev işlerini yapmaya başladı

Elon Musk’ın daha önce duyurusuna imza attığı insansı robotu çöpleri atıyor, etrafı süpürüyor ve bir hizmetçi gibi temizlik yapabiliyor.

Google Chrome Android için yenilik

Google Chrome’un Android sürümü için yenilik duyuruldu. Buna göre Android telefonlara gelecek doğrulama kodları artık otomatik olarak doldurulabilecek.

Eski bataryalar tarih oluyor: iPhone 17 yeni nesil bataryayla geliyor

Eylül ayında tanıtılması beklenen iPhone 17 serisinde çığır açacak bir batarya teknolojisinin olması da öngörülüyor. İddialara göre Japon teknoloji devi TDK, iPhone 17’de yeni bataryalarını kullanacak.

Kabileler yüksek hızlı internet kullanırken Türkiye neden geride

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Talat Dinçer, Starlink’in Türkiye’de kullanılamaması konusunu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na bir soru önergesiyle taşıdı. Dinçer, “Kabileler bile yüksek hızlı internete erişirken …

100 milyon yıl saptanacak! Bilimsel devrim

Zaman, insanlık tarihinin en temel kavramlarından biri. Ancak, zamanı kusursuz bir şekilde ölçmek, bilim insanlarının yüzyıllardır peşinden koştuğu bir hedef. ABD’deki Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), bu hedefe ulaşarak tarihe geçti …