Google Mesajlar’a yeni özellik: Hassas içerik uyarıları

Google Mesajlar Güvenlik Özelliği ile Güçleniyor

Teknoloji devi Google, popüler mesajlaşma uygulaması Google Mesajlar için yeni bir gizlilik ve güvenlik özelliği üzerinde bir süredir çalışıyordu.

Geçtiğimiz yıl duyurulan ve şubat ayında kullanıma sunulacağı vadedilen bu özellik, bazı gecikmelerin ardından nihayet beta sürümü kullanıcılarıyla buluşmaya başladı.

Bu yeni özellik, “hassas içerik uyarıları” olarak adlandırılıyor ve temel amacı, kullanıcılara gönderilen potansiyel olarak müstehcen veya çıplaklık içeren görüntüleri, kullanıcı görmeden önce tespit edip bulanıklaştırmak.

Sistem, bir fotoğrafın hassas içerik barındırıp barındırmadığını algılayarak otomatik olarak gizliyor.

Özellik Nasıl Çalışıyor

Kullanıcı, bulanıklaştırılmış bir görüntüyle karşılaştığında çeşitli seçeneklere sahip oluyor. İsterse görüntüyü görüntülemeyi seçebilir, göndereni engelleyebilir veya uyarının neden gösterildiği hakkında daha fazla bilgi alabilir.

Görüntüyü görmeye karar veren kullanıcılar için, sonrasında tekrar bulanıklaştırma seçeneği sunulması da düşünceli bir detay olarak öne çıkıyor; bu, telefonu başkasına verirken istenmeyen sürprizlerin önüne geçmeyi sağlıyor.

Özellik sadece gelen mesajlar için değil, giden mesajlar için de çalışıyor; hassas olarak algılanabilecek bir görüntüyü göndermeye veya iletmeye çalıştığınızda, Google Mesajlar bir uyarı göstererek ne paylaşmak üzere olduğunuzu bildiriyor ve göndermeden önce onayınızı istiyor.

Bu özelliğin en önemli yönlerinden biri, tüm tespit ve analiz işlemlerinin tamamen kullanıcının cihazında gerçekleşmesi.

Android’in SafetyCore sistemi sayesinde, görüntü analizleri veya bu analizlerin sonuçları hiçbir şekilde Google’ın sunucularına gönderilmiyor, böylece kullanıcı gizliliği en üst düzeyde korunuyor.

Şu an için bu özellik yalnızca fotoğraflar için geçerli ve videoları kapsamıyor. Ayrıca, yalnızca Google Mesajlar gibi uyumlu uygulamalar tarafından talep edildiğinde devreye giriyor.

Hassas içerik uyarıları özelliği, yetişkin kullanıcılar için varsayılan olarak kapalı durumda bulunuyor ve isteğe bağlı olarak ayarlar menüsünden aktif edilebiliyor.

Ancak, denetlenen hesaplara sahip gençler için bu ayar kilitli ve ebeveyn kontrolü Family Link uygulaması üzerinden sağlanıyor.

Related Posts

Büyük Patlama teorisi rafa kalkıyor: Evren aslında nasıl oluştu?

Bilim dünyasının 60 yılı aşkın süredir evrenin başlangıcını dayandırdığı Büyük Patlama teorisi, rafa kalkıyor olabilir. Yeni bir teori, evrenin tek bir patlamayla oluşmadığını, aksineçok sayıda küçük ve hızlı patlamayla büyüdüğünü öne sürüyor. Bu teori, bugün gördüğümüz evrenin yapısını çok daha kolay bir şekilde açıklayabilir.

Wi-Fi hızını anında arttıracak ayarlar: Modemlerde bilinmeyen özellikler

İnternet bağlantısının yavaş olması günümüzde en sinir bozucu sorunlardan biridir. Özellikle evden çalışanlar, online oyun oynayanlar veya yüksek çözünürlüklü video izleyenler için Wi-Fi hızı kritik önem taşıyor. Çoğu kullanıcı internet hızında …

Bu “çıkartma” ile, artık duygularınızı kimseden saklayamayacaksınız!

Bilim insanları, siz ne kadar saklamaya çalışırsanız çalışın, gerçek duygularınızı ortaya çıkaracağını iddia ettikleri özel bir çıkartma benzeri cihaz geliştirdi.

Kaslarınızı geliştirecek en iyi protein türü: Hayvansal mı Bitkisel mi?

Spor ve beslenme dünyasında yıllardır süregelen bir tartışma sonunda bilimsel bir yanıt buldu. Illinois Urbana-Champaign Üniversitesi araştırmacıları, kas gelişimi için en etkili protein kaynağının hangisi olduğunu belirleyen kapsamlı bir çalışma …

iPhone 17 serisi için bir iyi bir de kötü haber!

Apple, yılın sonlarına doğru tanıtmayı planladığı iPhone 17 serisi için hazırlıklarını sürdürüyor. Lansman tarihi yaklaşırken seriye ilişkin yeni detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Son paylaşılan raporlar iPhone 17 ailesinin bellek kapasiteleriyle …

Windows’un tartışmalı güncellemesi geldi: Ekranı sürekli kaydedecek

Microsoft’un uzun süredir beklenen ve tartışmalara neden olan yeni özelliği Windows Recall, sonunda kullanıcılarla buluştu. Bilgisayarda yapılan her işlemi ekran görüntüsü şeklinde kaydeden bu özellik, şimdilik sadece Copilot+ bilgisayarlarda kullanılabiliyor. Güvenlik ve gizlilik endişeleri nedeniyle Microsoft, Recall’u kullanıcı onayına bağlı hale getirerek önemli bir değişikliğe gitti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir